Microsoft heittäytyi poikkeuksellisen höveliksi vuonna 2015 ja päätti tarjota Windows 10:tä ilmaisena päivityksenä Windows 7:n ja 8.1:n käyttäjille ensimmäisen vuoden ajan.

Tarjous oli ja meni, mutta siitä huolimatta päivityskanavat eivät koskaan sulkeutuneet. Softpedia havaitsi, että ilmainen Windows 10 -päivitys onnistuu yhä Windows 7:stä tai 8.1:stä.

Päivitä uuteen Windowsiin ilmaiseksi Mikrobitin ohjeilla.

Aivan ensimmäiseksi tulee ladata Windows 10:n asennustyökalu, ladata levykuva ja siirtää se esimerkiksi usb-tikulle erillisen sovelluksen, kuten vaikkapa Etcherin avulla. Tämän jälkeen tietokone tulee käynnistää usb-tikulta, jolloin Windows 10:n asennus käynnistyy.

Lisäys 7.11.: Huomaa, että tällä tavalla asennettaessa kyseessä on käytännössä puhdas Windows 10:n uudelleenasennus. Pidä huolta, että sinulla on varmuuskopiot kaikista tärkeistä tiedostoista ja valokuvista ennen kuin ryhdyt asennushommiin!

Asennettava Windows 10 -versio tulee valita oman lisenssin pohjalta. Mikäli käytössä on Windows 7- tai 8.1 Pro, voidaan asentaa Windows 10 Pro. Mikäli taas vanhasta tietokoneesta löytyy vain kuluttajakäyttöön tarkoitettu Home-lisenssi, täytyy asennuksen yhteydessä valita Windows 10:n Home-versio.

Kun asennus on valmis, täytyy Windows 10 vielä aktivoida oman tuoteavaimen avulla.

Windows 10:n pitäisi aktivoitua annetulla tuoteavaimella, mikäli kyseessä ei ole piraattiversio tai muuten internetin hämäriltä sivukujilta hankittu lisenssi. Tuoteavain löytyy yleensä tietokoneeseen kiinnitetystä lisenssitarrasta. Uudemmissa laitteissa lisenssiavain on tallennettu suoraan koneen bios-järjestelmään, jolloin sen esiin houkutteleminen on huomattavasti haastavampaa.

Homman pitäisi kuitenkin onnistua esimerkiksi ProduKey-nimisellä apuohjelmalla, Softpedia suosittelee.