The Registerin mukaan Kroah-Hartman uskoo, että Spectre-haavoittuvuuden kaltaiset, spekulatiiviseen suorittamiseen liittyvät mds-bugit (engl. microarchitectural data sampling) vaivaavat teknologiaa vielä pitkään.

Kirjoitimme aiemmin tarkan kuvauksen siitä kuinka spekulatiivisen suorittamisen bugit eli mds-haavoittuvuudet toimivat.

Spekulatiivinen suorittaminen on nykyaikaisten tietokoneiden nopeuden kannalta erittäin tärkeä teknologia, sillä se oikoo aikaa vievän muistiinkirjoittamisprosessin ohitse. Se pohjautuu yhtäaikaiseen säikeistykseen (engl. simultaneous multithreading) eli smt-teknologiaan. Smt tunnetaan myös nimellä hypersäikeistys (engl. hyper threading).

Tästä huolimatta Kroah-Hartman on sitä mieltä, että smt-teknologia pitäisi jättää kokonaan pois käytöstä, vaikka se pudottaisikin tietokoneiden laskentatehoa merkittävästi.

Kroah-Hartmanin mukaan ainoa tapa välttyä spekulatiiviseen suorittamiseen iskeviltä hyökkäyksiltä on jättää käyttämättä kyseistä teknologiaa, sillä näitä bugeja ei saada paikattua vielä hyvään toviin.

”Puhuin viime vuonna Spectrestä sekä miten Linux siihen reagoi. Tänä vuonna puhutaan sen jälkeen selvinneistä seikoista, ja niissä on yhä enemmän kyse samanlaisista ongelmista. Ne ongelmat tulevat olemaan kanssamme vielä pitkään. Ne eivät mene pois tuosta vain”, Kroah-Hartman kommentoi The Registerille.

”Ei Linux ole sen enempää tai vähempää turvallisempi kuin mikään muukaan, sillä ongelma on siinä, että ne bugit ovat itse suorittimissa. Ne korjataan kyllä ajan kanssa, mutta meidän pitää huolehtia siitä, että kaikki päivittävät ohjelmistojaan”, Kroah-Hartman jatkoi.

Kroah-Hartman tietää kuitenkin, että kaikki eivät ajatuksesta ilahdu. Hitaammat koneet tarkoittavat yhtiöille hitaampaa toimintaa, mikä olisi paikattava massiivisilla lisäinvestoinneilla.

Paras ratkaisu tietoturvan kannalta ei siis välttämättä ole paras bisnesratkaisu, ja valinta ei Kroah-Hartmaninkaan mielestä ole mitenkään helppo tai yksinkertainen.

”Jos jossakin asiassa kestää kauemmin, joku siitä tulee kyllä huutamaan”, Kroah-Hartman tiivistää.