Osana The Game Awards 2019 -tapahtumaa Microsoft julkisti seuraavan Xboxinsa nimen sekä konsolin tehot. Project Scarlettina aiemmin tunnettu konsoli on nimetty Xbox Series X:ksi. Uutisoimme sen ominaisuuksista aiemmassa artikkelissamme.

Konsolin julkistamisen ohessa Microsoft esitteli yhden XSX:n julkaisupeleistä.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että 343 Studios kehittelee seuraavalle Xboxille uutta Halo-peliä, mutta siitä ei ole tihkunut julkisuuteen kuin pari konseptikuvaa.

Microsoft olikin ylpeä voidessaan esitellä Senua’s Saga: Hellblade II -toimintaspektaakkelin.

Senua’s Saga: Hellblade II on jatkoa erinomaiselle ja syystäkin palkitulle Hellblade: Senua’s Sacrificelle. Microsoft kertoo Xbox-blogissaan, että pelistudio Ninja Theoryn kuopus on kehitetty puristamaan Xbox Series X:stä kaikki irti. Allaoleva traileri on siis tehty pelimoottoria käyttäen.

Myös Sony on paljastanut hiukan korttejaan.

Gearbox ja Counterplay Games julkistivat yhteistyönä syntyvän Godfallin, joka on korkealentoista fantasiaa pursuava looter-slasher, eli peli keskittyy näyttävään lähitaisteluun sekä jatkuvaan parempien varusteiden etsimiseen.

PlayStation 5:lle julkaistava Godfall tukee yksin-, kaksin- ja kolminpeliä yhteistyönä, ja mikäli Borderlands-sarjasta olemme jotain Gearboxin peleistä oppineet, Godfallissa hukutaan niin tavaramäärään kuin sekopäisen toiminnan määräänkin.

Godfallista julkaistiin traileri, mutta toisin kuin Senua’s Saga: Hellblade II:n tapauksessa, tämä ei ole pelikuvaa.

Sekä Xbox Series X että PlayStation 5 julkaistaan noin vuoden kuluttua, eli joulumarkkinoille 2020.