Uusi OnePlus Nord -älypuhelin on yhtiön tuorein malli, joka on tavallaan hieman kuin paluu OnePlussan juurille, kun yhtiön älypuhelinten hinnat ovat kivunneet jopa tuhanteen euroon. OnePlus Nordin lähtöhinta on 399 euroa ja se pyrkii tarjoamaan käyttäjälle ominaisuuksia ja hintaa sopivassa suhteessa karsien joitain ominaisuuksia pois.

5g ja nopea näyttö

Vaikka OnePlus Nordin hinta onkin vähintään 200 euroa muita OnePlussia pienempi, ei se ole karsinut 5g:tä laitteesta pois. Laitteen suorituskyvystä vastaa Qualcommin ylemmän keskiluokan Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on kahdeksan tai 12 gigatavua lpddr4x-muistia. Tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua.

Nordissa on 6,44-tuumainen amoled-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on full hd+ eli 2400 × 1080 pikseliä. Näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä ja kuvasuhde 20:9. Näytön vasemmassa yläreunassa on kolo kahdelle etukameralle.

4 115 milliampeeritunnin akun saa nopeasti täyteen Warp Charge -pikalatauksen avulla. Puhelimen myyntipakkauksessa toimitetaan 30 watin laturi ja silikoninen suojakuori.

Alla OnePlus Nordin ja OnePlus 8 -puhelimien tekniset tiedot:

Monta kameraa

OnePlus Nordissa on yhteensä kuusi kameraa, joista neljä on laitteen takapuolella ja kaksi etupuolella.

Takapuolella pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä ja se taltioi oletuksena 12 megapikselin kuvia, joissa neljä pikseliä koostetaan yhdeksi pikseliksi. Pääkamerassa on sekä optinen että elektroninen kuvanvakautus.

Pääkameralla voi kuvata 4k-videota 30 kuvaa sekunnissa. Hidastusvideoita voi kuvata full hd -tarkkuudella 240 kuvaa sekunnissa.

OnePlus Nordissa on myös kahdeksan megapikselin 119 asteen ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera ja viiden megapikselin syvyystietoja tallentava kamera.

Etupuolella omakuvia voi taltioida 32 megapikselin laajakulmakameralla tai 105 asteen ja kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakameralla.

Missä on säästetty?

OnePlus Nordin kohdalla on säästetty tietyissä kohdissa. Ne kohdat ovat pitkälti samoja kuin OnePlus-puhelimissa ennen OnePlus 8 Prota.

Uutuus ei ole vesi- tai pölytiivis eikä se tue langatonta latausta. Langattomien yhteyksien osalta Nord ei tue tuoreinta wi-fi 6 -standardia vaan tyytyminen on vanhempaan wi-fi 5:een.

Tallennustila ei ole sitä viimeisintä huutoa, vaikka ufs 2.1 -tallennustila onkin todella nopeaa. Myös muisti on tyypiltään lpddr4x eikä lpddr5, joka on pitkälti kärkipään luurien standardi tänä vuonna.

Nopea näyttö. OnePlus Nordissa on 90 hertsin virkistystaajuudella toimiva näyttö.

Kaksi versiota

OnePlus aloittaa Nord-puhelimien myynnin 4. elokuuta. Kahdeksan gigatavun ram-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu malli maksaa 399 euroa. Kalliimpi malli, jossa on 12 Gt ram-muisti ja 256 Gt tallennustila, maksaa 499 euroa.

Uudet OnePlus Buds -kuulokkeet

Nord-älypuhelimen rinnalla OnePlus esitteli täysin langattomat Buds-kuulokkeet. Ne tulevat myyntiin mustana, valkoisena ja vaaleansinisenä.

OnePlus lupaa kotelon kanssa kuulokkeille käyttöaikaa jopa 30 tuntia ilman kotelon lataamista. Kotelo tukee pikalatausta ja OnePlussan mukaan 10 minuutin latauksella kuulokkeille saadaan käyttöaikaa yhteensä 10 tuntia.

Toistoaikaa kuulokkeille luvataan seitsemän tuntia ja puheluissa akut kestävät reilut neljä tuntia. Molemmissa kuulokkeissa on 35 milliampeeritunnin akku ja kotelossa akun koko on 430 milliampeerituntia.

Kuulokkeissa ei ole vastamelutoimintoa, mutta puheluissa mikrofonit vaimentavat taustamelua, jotta puheluääni olisi puhdas. OnePlus Buds -kuulokkeissa ei ole silikonisovittimia, jotka estäisivät melua passiivisesti.

Taajuusvasteeksi OnePlus ilmoittaa 20–20 000 hertsiä. Laitteisiin kuulokkeet yhdistetään bluetoothin avulla ja kantamaksi ilmoitetaan 10 metriä.

OnePlus Budsien hinta on 89 euroa.