Samsungin uudet Galaxy S20 -puhelimet pomppaavat aivan älypuhelinmaailman terävimpään kärkeen. Kaikki Suomessa myyntiin tulevat mallit tukevat 5g-verkkoja. Tuttuun tapaan täällä myytävissä versioissa on Samsungin oma järjestelmäpiiri eikä Qualcommin valmistama.

Tänäkin vuonna Samsung esitteli kolme Galaxy S -mallia. Galaxy S20 on Galaxy S20e:n jatkaja, Galaxy S20+ Galaxy S10:n ja Galaxy S20 Ultra Galaxy S10+:n. Yksinkertaista.

Kalleimmassa mallissa on lähes seitsentuumainen kosketusnäyttö. Kaikkien puhelimien oletustarkkuus on full hd -tasoa, vaikka paneelit tukevat quad hd+ -tarkkuutta. Full hd -tarkkuudella näytöt toimivat myös 120 hertsin virkistystaajuudella.

Julkistuksen kohokohta oli Galaxy S20 Ultran 108 megapikselin takakamera. Zoom-kamera tarjoaa viisinkertaisen optisen zoomin ja kymmenkertaisen häviöttömän zoomin. Digitaalinen zoom on jopa 100-kertainen.

Takakameralla voi kuvata jopa 8k-videoita 24 kuvan sekuntinopeudella.

Suomessa Galaxy S20 Ultran ja Galaxy S20+:n värit ovat harmaa Cosmic Gray ja musta Cosmic Blue. Galaxy S20:n värivaihtoehdot ovat vaaleanpunainen Cloud Pink, vaaleansininen Cloud Blue ja harmaa Cosmic Gray. Samsungilta tulee myyntiin myös uudet Galaxy Buds+ -kuulokkeet ja Galaxy Watch -älykello.

Samsung Galaxy S20 maksaa 1 049 euroa, Galaxy S20+ 1 149 euroa ja Galaxy S20 Ultra 1 399 euroa. Suomessa ei tule myyntiin suuremmilla muistimäärillä varustettuja versioita. Ne tulevat myyntiin 13. maaliskuuta.