Sony on vihdoin ja viimein paljastanut PlayStation 5 -konsolin ohjaimen. DualSense-niminen kapula tuo nimensä mukaan uusia tuntemuksia pelielämykseen.

PlayStationin tiedotteessa todetaan, että muutoksista huolimatta he ovat halunneet pitää kehutun PS4-ohjaimen hyvät puolet ennallaan.

PlayStation-ohjaimet ovatkin pysyneet perusmuotoilultaan staattisina konsolisukupolvien ajan, mutta nyt klassisesta muotoilusta on selkeästi poikettu. Ohjaimen linjat ovat virtaviivaiset ja pelkistetyt, mutta silti tunnistettavat.

Kaksivärinen design. Uuden ohjaimen myötä PlayStation on päättänyt siirtyä kaksivärisiin kapuloihin.

Ohjainten värimaailmassa on tapahtunut myös muutoksia, sillä yksiväristen kapuloiden sijaan ohjaimet ovat nyt kaksivärisiä kokonaisuuksia. Lisäksi kapulasta löytyvät led-valot on siirretty ohjaimen keskellä olevan kosketuslevyn molemmille puolille.

PS5-ohjaimen erikoisuutena on sen antama haptinen palaute sekä adaptiiviset olkanäppäimet. Sonyn mukaan ohjaimen värähtely tekee pelikokemuksesta entistä immersiivisemmän, kun taas hartiapainikkeiden vastusta muuttamalla pelaaja saa realistisen tunteen esimerkiksi jousipyssyllä ampumisesta.

Muhkea ohjain. Kuvien perusteella DualSense näyttää järeältä kapulalta.

Ohjaimen painikkeet ovat pysyneet suhteellisen samoina, mutta kapulasta ei enää löydy share-nappulaa, sillä se on korvattu create-painikkeella. Sony ei kuitenkaan kerro tiedotteessaan sitä, mitä tämä muutos käytännössä tarkoittaa.

DualSense-ohjaimessa on myös sisäänrakennettu mikrofoni niitä pelaajia varten, jotka eivät halua tai ennätä käyttää ulkoista mikrofonia.

Tiedotteessa todetaan, että ohjaimen suunnittelutiimi on tehnyt kaikkensa, jotta uudet ominaisuudet ja akku eivät tekisi kapulasta liian painavaa. Toivotaan, että ohjain saadaan mahdollisimman nopeasti omin käsin hypisteltäväksi.