IEEE Spectrum listasi taas vuoden suosituimmat ohjelmointikielet. Vaikka vuosi on ollut hyvin erilainen koronaviruspandemian takia, yksi asia on aina varma, eli Pythonin selvä paikka ykkössijalla.

Joka ikisen koodarin käyttämää ohjelmointikieltä on mahdoton selvittää, joten IEEE Spectrum käyttää 11 eri tekijää arvioimaan 55 kielen suosiota.

Ensimmäisen sijan otti perinteitä seuraten Python mukavalla johdolla. Java ja C tulivat kakkosena ja kolmosena. Arduino koki huiman nousun yhdenneltätoista paikalta seitsemänneksi. Kaikki eivät pidä Arduinoa ohjelmointikielenä, mutta listaa varten ohjelmointikieli on määritelty hyvin vapaasti ja käytännönläheisesti.

Pythonin ykkössija on kiistanalainen, sillä sitä käytetään jatkuvasti enemmän opetuskielenä. Opiskelijat siis etsivät netistä ratkaisuja samoihin kysymyksiin uudestaan ja uudestaan, mikä antaa väärän kuvan suosiosta.

Historia toistaa tavallaan itseään. BASIC oli 1980-luvulla todella suosittu, ja siitä tehtiin kirjoja, lehtiä ja jopa tv-ohjelmia. Se ei kuitenkaan ollut suosittu ammattilaisten keskuudessa, ja kotikoodauksen kuplan puhjetessa BASIC menetti suosionsa.

Koronaviruksella oli kuitenkin osittain vaikutusta listauksiin. Esimerkiksi pelkkää Twitter-dataa seuraamalla vanha Cobol on seitsemäntenä. Tämä johtuu siitä, että dataa kerätessä Cobol oli uutisissa vanhojen sitä käyttävien järjestelmien kaatuilun takia.

Ohjelmistoja ei ollut päivitetty niiden luomisen jälkeen, ja Cobol-taitajia pyydettiin apuun.