MSI MS-98L9 V2.0 on suunnattu esimerkiksi retrorakentelijoille tai ammattikäyttöön, jossa on taattava yhteensopivuus ikivanhojen järjestelmien kanssa. Atx-standardia noudattavassa emolevyssä on nimittäin viisi pci-väylää. Liitäntä on kehitetty 1990-luvulla, nykyisten emolevyjen ja laajennuskorttien käyttämä Pci Express esiteltiin jo 2004. Nykyisissä emolevyissä pci-väylää ei enää juuri esiinny, etenkään viitenä kappaleena.

Vieläkin kauemmas historiaan yltää emolevyn isa-väylä, joka on otettu käyttöön jo 1981. Esimerkiksi teollisuudessa saattaa vielä olla käytössä väylään sopivia kalliita ohjainkortteja, lisäksi isa-väylään paluu ilahduttanee eksoottisia komponentteja hamstraavia retrokoneharrastajia.

Tähänkään erikoisuudet eivät lopu, sillä tarjolla on myös korttitietokoneista tuttu gpio-kytkentärima, Tomshardware kertoo. Kovin tavanomaiselta ei vaikuta emolevyn suoritintukikaan: Valmistajan mukaan se tukee enintään Intelin seitsemännen sukupolven Kaby Lake -suorittimia, jotka eivät edusta aivan tuoreinta sirusukupolvea.

Ddr4-muistille emolevyllä on kaksi paikkaa, joihin saa asennettua enintään 32 gigatavua keskusmuistia. Tallennustilaa varten ei ole modernia m.2-väylää, vaan tarjolla on pelkästään neljä sata-liitäntää. Toki huippunopeaa tallennusta varten voi uhrata toisen käytössä olevista Pci express -väylistä – mutta huippuluokan suorituskykyä tällä emolevyllä tuskin haetaan.

Ulospäin näkyvässä liitinpaneelissakin on mukana ripaus historiaa. Hdmi- ja usb-liitäntöjen kanssa sulassa sovussa kiiltelevät kaksi vga-liitäntää, kaksi com-porttia ja ps/2-liitäntä.