Microsoftin perustaja ja filantroopiksi siirtynyt miljardööri Bill Gates kertoi Wall Street Journalille (maksumuurin takana), mitä mieltä hän on bitcoineista ja muista kryptovaluutoista, bioaseista ja muista teknologisista innovaatioista.

Yahoo kertoo, että kun Gatesilta kysyttiin, mitä teknologista keksintöä ilman maailma voisi ihan hyvin elää, hän valitsi kryptovaluutat, joskin ympäripyöreällä tavalla.

”Miten kryptovaluutat tänä päivänä toimivat, mahdollistaa tietynlaisen rikollisen toiminnan. Olisi hyvä, jos siitä päästäisiin eroon”, Gates sanoi.

Gates on muutoin kertonut olevansa digivaluuttojen suhteen neutraali. Gates on kuitenkin aiemmin peräänkuuluttanut digitaalisen valuutan käytön tarvitsevan läpinäkyvyyttä.

Gates myös tarkensi WSJ:lle antamaa vastaustaan ripeästi.

”Olisi varmaankin pitänyt sanoa bioaseet. Ne ovat todella huono asia. Meillä ei pitäisi olla sellaista teknologiaa. Bioaseet ovat se oikea vastaus”, Gates jatkoi.

Gates on aiemminkin puhunut bioaseita vastaan. Gates uskoo, että bioterrorismi on se seuraava ihmiskuntaa uhkaava katastrofi.