Google on kieltänyt Hongkongin mielenosoitusten ympärillä pyörivän pelin jakelun Play-kaupassaan, kirjoittaa The Next Web.

The Revolution of Our Times -niminen mobiili roolipeli mukailee hongkongilaisen asukkaan elämää. Tämä osallistuu Hongkongin tilannetta kuvaileviin, mielenosoituksiin johtaviin tapahtumiin.

Peli poistettiin siksi, että se rikkoi Googlen ”arkaluontoisiin tapahtumiin” liittyviä sääntöjä, Wall Street Journal kirjoittaa.

Google Play kertoo kehittäjäsivuillaan esimerkkejä arkaluontoisten tapahtumien sääntöjä rikkovista tapauksista. Näitä ovat muun muassa sopimaton suhtautuminen todellisen henkilön itsemurhaan, merkittävän tragedian kieltäminen sekä tragediasta hyötyminen ilman, että sen uhrit hyötyvät.

The Revolution of Our Times -peli.

Hong Kong Free Press kirjoittaa, että pelin Spinner of Yarns -niminen kehittäjä on luvannut 80 prosenttia pelituloista mielenosoittajien lakiasioita tukevalle Spark Fund -järjestölle. Jos tämä on totta, peli ei riko Googlen arkaluontoisten tapahtumien hyötymissääntöä.

Google ei ole ainoa Hongkongin tilanteen takia sovelluksia poistanut yhtiö. Tivi uutisoi torstaina, että Apple poisti viranomaisten liikkeitä seuraavan HKmap.live -nimisen sovelluksen sovelluskaupastaan, jo toistamiseen.

Myös yhdysvaltalainen peliyhtiö Blizzard Entertainment otti tilanteeseen omalla tavallansa kantaa, kun se esti Hongkongin mielenosoittajia tukeneen ammattilaiskilpapelaajan turnauksistaan ja eväsi tältä jo voitetun palkinnon.