Pelipalvelu Steam on kirkkaasti maailman suosituin pelien verkkokauppa. Sen kautta pelit myös käynnistetään, ja sen kautta niitä myös pelataan. Steamin omistava Valve on kertonut millaisilla kokoonpanoilla ihmiset tykkäsivät viime jouluna pelejään jauhaa.

Valve on kerännyt datansa ihmisten vapaaehtoisista vastauksista. GameSpot pilkkoi Valven informaation nätisti sulateltaviin paloihin.

Grafiikkakorttien parissa Nvidia oli lyömätön kuningas. Se hallitsi markkinoita 84,8 prosentin osuudella. Toisena tulee AMD 8,9 prosentilla, ja Intelin integroidut grafiikkapiirit kuudella prosentilla. Suosituin grafiikkakortti oli Nvidia GeForce GTX 1060, jota käytti joka kahdeksas pelaaja.

Suoritinpuolella ylivoimaisesti suosituin oli Intelin prosessori. Sellainen löytyi 91,24 prosentilla koneista. AMD:lle jäi loput 8,76 prosenttia. 69 prosenttia käyttäjistä pelasi neliytimisellä suorittimella, joka tyypillisesti sykki reilun 3 GHz taajuudella.

46,8 prosentilla käyttäjistä oli 8 Gt käyttömuistia. Vain reilulla kolmanneksella oli 12 Gt tai enemmän.

Noin 70 prosenttia tyytyy edelleen 1920 x 1080 -resoluution kuvaan, ja 10,6 prosenttia tykittää peliannoksensa läppärin ruudulta eli 1366 x 768 pikselin tarkkuudella. Vain 0,66 pelaajista käytti 4k-näyttöä pelinautintoonsa.

Käyttöympäristönä oli selkeästi suosituimpana 64-bittinen Windows 7, joka löytyi 56 prosentilla pelaajista. 64-bittinen Windows 10 tulee toisena 37,5 prosentin osuudellaan. Macillä rellesti vain 1,74 prosenttia pelaajista.

Valve kertoi myös Oculus Riftin olevan edelleen suosituin vr-ratkaisu, joskin HTC Vive on ihan kannoilla.