Microsoft on keskittynyt lähes pelkästään Windows 10:n kehitykseen jo vuodesta 2015. Siksi voidaankin pitää hieman yllättävänä, että vanhempien Windows-versioiden ystäville on nyt tarjolla aidot ja alkuperäiset levykuvat, joilta käyttöjärjestelmä voidaan asentaa puhtaalta pöydältä.

Windows 7:n tukiajan on tarkoitus päättyi vuoden 2020 tammikuussa. Windows 8.1:n osalta tuki jatkuu hieman pidempään, vuoteen 2023 saakka.

Windows 7:n lataaminen edellyttää aidon lisenssikoodin syöttämistä ennen kuin levykuvaan pääsee käsiksi. Windows 8.1:n osalta samaa vaatimusta ei esitetä. Molempien käyttöjärjestelmien asentaminen edellyttää kuitenkin, että käyttäjältä löytyy aito lisenssi. Muussa tapauksessa käyttöjärjestelmän aktivointi epäonnistuu.

Microsoft on tarjonnut vanhempien Windows-versioiden levykuvien latauksia Digital River -palvelun kautta. Levykuvat kuitenkin vedettiin aiemmin pois palvelusta, mutta vaihtoehtoista lataustapaa ei tarjottu ennen kuin nyt, Softpedia kirjoittaa.

Windows 7:n ja 8.1:n levykuvat voi ladata täältä. Samasta paikasta onnistuu myös viimeisimmän Windows 10 -version levykuvien lataaminen.