Google on jo aiemmin avannut Android 11 -käyttöjärjestelmän beetatestausta varten. Nyt vuodettu kopio käyttöjärjestelmän oppaasta on paljastanut, että käyttöjärjestelmän toimista varten laitteella pitää olla ainakin 2 gigatavua keskusmuistia, kertoo GSMArena.

Laitteisiin, joissa ei ole tarpeeksi muistia voi asentaa Android Go -käyttöjärjestelmän. Lisäksi alle 512 Megatavun laitteet eivät voi käyttää Googlen mobiilipalveluita eli käytännössä niiden tuki on loppunut. Muutosten odotetaan saapuvan vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä, kun käyttöjärjestelmä on ulkona.

Aiemmilla Android-versioilla julkaistujen puhelimien, joissa on alle 2 Gt keskusmuistia, ei tarvitse noudattaa linjausta. Jos laitteita päivitetään, niin ne saavat täyden version käyttöjärjestelmästä.

Android Gon on tarkoitus olla kevyt versio käyttöjärjestelmästä. Suurinta osaa valmiiksi asennetuista sovelluksista on muokattu kevyemmiksi, mutta toimivuus on sama kuin aidolla käyttöjärjestelmällä. Muutoksen tarkoitus on varmistaa, että Android toimii kaikilla laitteilla mahdollisimman sulavasti.