Koulun juuri aloittanut lapsi on juuri saanut ensimmäisen älypuhelimensa. Pienet sormet syyhyävät päästä käsiksi, mutta miten puhelin kannattaisi valmistella, ennen kuin päästää lasta sen kimppuun?

Mikrobitin opas kertoo, miten puhelimesta tehdään mahdollisimman turvallinen. Lue koululaisen ensimmäisen puhelimen turvaohjeet tästä.

Puhelimen hankkiminen voi arveluttaa, eikä ihme: kysymykseen oikeasta iästä ei ole tyhjentävää vastausta. Viimevuotisessa tutkimuksessa useimmat vanhemmat kokivat, että 7-vuotiaan on hyvä saada oma puhelin, mutta moni hankkisi luurin vasta 10-vuotiaalle.

Mitä nuoremmalle puhelin tulee, sitä tärkeämpää on varmistaa että sen käyttäminen on turvallista.

Lapsen kanssa voi yhdessä sopia siitä, että puhelinta seurataan ja että ihan kaikkialle ei pääse – ja kertoa miksi. Silloin valvonta ei tunnu kyttäämiseltä ja rajoittaminen ei tunnu sortamiselta. Kun asiat on ensin puhuttu selviksi, on seuraava siirto ottaa tekniset apuvälineet käyttöön.

Google on tehnyt Android-puhelimille kaksi tapaa hallita lapsen puhelimen käyttöä. Suoraviivaisempi, mutta rajoittuneempi tapa on sisäänrakennettuna Android-käyttöjärjestelmään. Ohjeet puhelimen asetuksien säätämiseen ja muihin apuvälineisiin löydät Bitin ohjeista.

Entä millainen puhelin kannattaa valita? Siinä auttaa Mikrobitin valintaopas: lue lapsen puhelinsuositukset tästä linkistä.