George Hotz onnistui ensimmäisenä murtamaan iPhonen suojaukset. Tämä ei miehelle kuitenkaan riittänyt, vaan hän halusi nimensä teknologian historiaan myös robotisaation edelläkävijänä. Hotz kehittikin Comma Oneksi nimetyn tuotteen. Hintaa laatikolla piti olla 999 dollaria, ja lisäksi 24 dollarin kuukausittainen käyttömaksu. Asentamalla sen Honda Civiciin tai Acuraan olisi autosta tullut yhtä näppärä autopilotti kuin nykyisistä Tesla-malleista.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on suhtautui hankkeeseen epäilevästi heti alusta lähtien. ”Pidämme erittäin epätodennäköisenä sitä, että yksi ihminen tai edes pieni yhtiö, jolta puuttuu kyky syvälliseen tekniseen testaukseen, voisi tuottaa toimivan autopilottijärjestelmän”, hän kirjoitti Teslan blogissa.

Yhdysvaltain maantieturvallisuudesta vastaava National Highway Traffic Safety Administration eli NHTSA puolestaan kirjoitti keksijäpellelle kirjeen, jossa ilmaisi huolensa siitä, mahtaisiko laite ihan oikeasti toimia kuten hän väittää. Kirjeessä pyydettiin myös tarkkoja teknisiä lisäselvityksiä laitteen toiminnasta. Lopuksi Hotzia uhattiin 21 000 dollarin päiväkohtaisella sakolla, mikäli hän ei toimittaisi pyydettyjä tietoja. Hotzia kirjeeseen vastaaminen ei ilmeisesti hotsittanut, sillä hän ilmoitti lopettavansa laitteen kehitystyön samantien. ”Vietän ennemmin aikaani kehittäen ällistyttävää teknologiaa kuin häslään lainsäätäjien ja lakimiesten kanssa”, Hotz kommentoi päätöstään The Vergen mukaan.