Välillä työtehtävät kotona tai toimistolla edellyttävät vaihtelua kahden erillisen koneen välillä tai ergonomian kannalta olisi paras ratkaisu kyetä liittämään esimerkiksi kannettava tietokone yleensä työpöytäkoneen käytössä oleviin näyttöön, hiireen ja näppäimistöön.

Teknisesti vaihdon voisi toteuttaa johtoja irrottelemalla. Pidemmän päälle parempi ratkaisu on kvm-kytkin, jolla homma hoituu parhaimmillaan yhdellä johdolla ja napinpainalluksella.

Lyhenne kvm tulee sanoista keyboard, video, mouse eli kvm-kytkimellä samaa näppäimistöä, näyttöä ja hiirtä voidaan käyttää kahden tai useamman koneen ohjaamiseen. Usein tarjolla on myös erillisiä usb-liitäntöjä.

Tähän vertailuun otimme mukaan kolme erilaista vaihtoehtoa, joiden ominaisuuksissa on eroja hinnan lisäksi esimerkiksi tuettujen näytön tarkkuuksien, usb-liitäntöjen ja ohjaustapojen välillä. Hintahaitari testijoukossa on laaja, noin satasesta reippaaseen 300 euroon. Testissä mukana ovat Black Box KV62-CBL, Black Box KVMC4K-2P ja DeLock KVM-DP21.

Kallein ratkaisu ei välttämättä ole aina paras, käyttötarve ratkaisee paljon. Lue lisää täältä.