Yhtiön ilmoittamien lukujen valossa tämä oli erittäin fiksu ratkaisu: kustannukset laskivat 60 prosentilla ja käyttäjien kokema viive 40 prosentilla. Lisäksi tietokantahallinnoinnin kiinteistä kustannuksista saatiin leikattua 70 prosenttia.

Kuluttajaliiketoiminnoiksi, joista nyt puhutaan, Amazonilla lasketaan Prime, Alexa ja Kindle.

Amazonin mukaan Oraclen tarjoomassa pysytteleminen söi rahan lisäksi paljon aikaa. Sitä kului tietokantojen hallintaan ja skaalaamiseen, laitteiden provisiointiin, lisenssien hallintaan ja moneen muuhun asiaan, jotka paremmin hallinnoitavassa ympäristössä hoituvat helpommin, Amazon kehuu. Käytetty aika oli poissa toimintaa edistävästä työstä.

Migraatiosta kerrottiin tällä viikolla, mutta sen toteuttaminen ei sujunut käden käänteessä. Muutos on edellyttänyt vuosien työn, jota tekemässä on ollut yli 100 Amazonin kuluttajaliiketoiminnan tiimiä. Kaikkiaan urakassa siirrettiin 75 petatavua dataa 7500 Oracle-tietokannasta omaan AWS:n tietokantaan (Amazon Web Services).

Business Insider muistuttaa mieliin, kuinka viime keväänä Amazon siirsi viimeisetkin vararastotoimintaansa liittyvät tietokannat pois Oraclen päältä. Tuolloin teknologiajohtaja Werner Vogels totesi, että se oli hänen Amazon-uransa onnellisin päivä, kun yhteys Oraclen tietovarastoon katkaistiin.