Lohkoketjuyritysten neuvonantajana toimiva Michael Terpin syyttää teini-ikäistä poikaa ja tämän kavereita 24 miljoonan dollarin arvoisesta kryptovaluuttavarkaudesta, kirjoittaa Bloomberg. Terpin on kutsunut rosvokoplaa ”ryhmäksi ilkeitä tietokoneneroja”.

Terpin on haastanut pojan oikeuteen syyttäen tätä vuonna 2018 tehdystä kyberrikosten sarjasta, jossa poika kavereineen varasti Terpiniltä kryptovaluuttaa hakkeroimalla tämän puhelimen. Syytöksessään mies ei sanoja säästellyt, vaan kutsui koplaa sosiopaateiksi, jotka sydämettömästi pilaavat uhriensa elämän ja sen jälkeen pröystäilevät iloisesti miljoonasaaliillaan.

Korvausvaatimukset ovat korkeat, yhteensä 71 miljoonaa dollaria. Terpin on haastanut myös operaattori AT&T:n oikeuteen tapauksen johdosta. Hänen mukaansa operaattorin löysä tietoturva antoi roistoille mahdollisuuden päästä sisään puhelimeen ja kryptovaluuttoihin. AT&T on kieltänyt väitteet.

Terpin on Puerto Ricossa toimivan Transform Groupin perustaja ja toimitusjohtaja. Yritys avustaa lohkoketjuyrityksiä PR- ja viestintäasioissa.