Äidin tililtä katosi tarkalleen ottaen 19 871 dollaria kesäkuun 14. ja 30. päivän välisenä aikana. Maksukortin tiedot käsiinsä saanut poika oli jaellut rahaa seuraamilleen Twitch-striimaajille kuten Tfuelle, Gorbille, Ewokttv:lle, Atlanta Falconsin pelinrakentaja Kurt Benkertille sekä Miami Heatin koripallotähti Meyers Leonardille.

Dot Esportsin mukaan äiti sai lopulta lähes kaikki rahat takaisin itselleen, mutta helppoa se ei ollut.

”Olen niin helpottunut, että rahat ovat palautuneet tililleni ja että painajainen on vihdoin ohi. Tällä hetkellä on kyse enää muutamista sadoista dollareista. Olen tyytyväinen palautuksiin, enkä enää aio välittää uupuvasta erotuksesta”, huojentunut äiti toteaa Dot Esportsille.

Alkuun äiti yritti ottaa yhteyttä Twitchiin, mutta tuloksetta. Apua ei ollut yhteydenottolomakkeesta eikä myöskään sähköpostiviesteistä Twitch-pomo Emmett Shearille tai palvelun omistavan Amazonin lakimiehille. Viesteihin vastaamisen sijaan Twitch päätti vain sulkea tilin, jolta tuhansien dollarien lahjoitukset oli tehty.

Lopulta äiti sai kuluttajansuojaan keskittyvältä osastolta vastauksen, joskaan ei kovin lohduttavaa sellaista: ”ole kärsivällinen” ja kysy apua pankilta. Pankki puolestaan totesi, että ilman syytteiden nostamista paljoakaan ei ollut tehtävissä.

Ratkaisu löytyi lopulta vertaistuen kautta, kun äitiä neuvottiin Redditissä ottamaan yhteyttä Twitchin maksuliikennettä operoivaan Xsolla-yhtiöön. Turhauttava kokemus päättyi näin lopulta onnellisesti rahojen palauttamiseen.