Microsoft ei ole vahvistanut mitään Surface Phone -laitteeseen liittyviä huhuja, mutta italialainen blogisivusto Aggiornamenti Lumia (AL) väittää löytäneensä uusista kielipaketeista vahvoja viittauksia Andromeda OS:ään, jota Microsoftin tulevien Surface-puhelimien epäillään käyttävän.

AL:n mukaan laitteessa toimisi kaikki universaalille Windows-alustalle kehitetyt sovellukset sekä muutama muu vain Andromedassa toimiva sovellus.

Kielipakettitiedostoista löytyneiden viittausten mukaan Andromeda-laitetta voitaisiin käyttää myös perinteisenä puhelimena.

Microsoft ei ole hiiskunut Andromedasta sanaakaan. Joidenkin huhujen mukaan projekti on laitettu kokonaisuudessaan jäihin tai ainakin sitä on lykätty hamaan tulevaisuuteen.

AL:n löytämät vihjeet, mikäli ne osoittautuvat paikkansapitäviksi, maalaavat kuitenkin toisenlaisen kuvan, ja Andromedan julkaisu saattaa olla lähempänä kuin kukaan aavistaa, MSPowerUser kirjoittaa.

Toistaiseksi kaikkiin Surface-puhelimesta liikkuviin huhuihin kannattaa suhtautua varauksella, kunnes Microsoft tarjoaa asiasta virallisempaa tietoa.