Tekijänoikeustrolleiksi tavataan kutsua ihmisiä, jotka elokuva- tai musiikkikustantajien tai muiden tekijänoikeuksien haltijoiden nimissä lähestyvät piratismista epäiltyjä kansalaisia. Näitä pyydetään maksamaan jonkinlainen hyvityssumma, joka usein liikkuu useissa satasissa. Jos tämä ei käy, asia voidaan viedä oikeuteen, jossa maksettavaa voi tulla rajusti enemmän.

Sopuratkaisu on piraattikirjeiden lähettäjien toiveena, koska oikeudessa saattaa tulla myöskin takkiin, kuten Suomessakin on käynyt.

Torrentfreak kirjoittaa Yhdysvalloissa käynnissä olevasta tällaisesta riidasta, joka on saanut jo erittäin rumia piirteitä.

Alku sujui aivan normaalisti: juristi Kerry Culpepper lähetti arizonalaiselle pariskunnalle piraattikirjeen. Perheen ip-osoitteesta oli ladattu ja samalla jaettu YTS-torrentpalvelun kautta elokuva. Liittymä oli rouvan nimissä, joten tältä pyydettiin hyvityssummaa: 1000 dollaria neljässä 250 taalan erässä – viimeinen annetaan anteeksi, jos kolme ensimmäistä maksetaan ajallaan. Asia sovittiin puhelimessa, perhe maksaisi.

Sittemmin pariskunta tuli toisiin ajatuksiin. Kirjallista sopimusta maksusta he eivät allekirjoittaneet, mutta kärysivät sen sijaan vielä toisen elokuvan piratoinnista. Nyt Kerry Culpepper vaati maksamaan alkuperäisen summan kaksinkertaisena.

Tässä vaiheessa perheenisällä alkoi kiehua yli. Hän syytti sähköpostissa juristia huijariksi ja uhkasi haastaa tämän ”valelakifirman” (”fake”) oikeuteen. Culpepper totesi, että oikeuteen sitten mennään eikä siellä parane käyttää noin törkeää kieltä.

Tämä meni isännälle pahan kerran tunteisiin. ”Et ole pahaa kieltä vielä nähnytkään”, hän uhosi sähköpostissa ja alkoi päästellä malliksi. Kerry Culpepper on tummaihoinen nainen, ja ryöpytys alkoi rahvaanomaisella veikkauksella tämän seksuaalisesta suuntautumisesta minkä jälkeen käytettiin erittäin paheksuttavaa n-sanaa. Sekaan vuodatukseen mahtui myös yllin kyllin tavanomaisia rumia sanoja.

Oikeuteen siis mennään, ja todennäköisesti arizonalaispari saa huomattavasti suuremman laskun kuin alkuperäinen 1000 dollaria. Ihme on, jos isännän avautuminen ei osoittaudu myös kovin kalliiksi.