Muiden teknologia-alan jättiläisten tavoin myös Apple on ollut Yhdysvaltain kongressin grillattavana. Kuulemisen taustalla on epäilys siitä, että suuren markkina-asemansa takia Apple, Google, Facebook sekä Amazon ovat estäneet kilpailijoittensa pääsyn markkinoille.

Kuulemisessa nousi esiin julki vuotanut Applen sisäinen sähköposti, jossa paljastettiin, että yhtiö on kaavaillut App Storen 30 prosentin provision nostamista 40 prosenttiin, kirjoittaa 9To5Mac.

Kuitenkaan mitenkään kovin tuoreesta sähköpostista ei ollut kyse, sillä viesti oli lähetetty jo vuonna 2011. Tuolloin App Store oli ennättänyt olla olemassa vasta kolmen vuoden ajan.

Sähköpostissa todetaan, että yhtiön tulisi harkita ensimmäisen vuoden tilausprovision nostamista 40 prosenttiin. Viestissä mainitaan nimeltä sellaisia alustoja, kuten MLB, NBA sekä Hulu, jotka mahdollistava tilauksen tekemisen iOS-sovelluksen kautta. Apple ottaa App Storen kautta tehdyistä ostoksista sekä tilauksista 30 prosentin komission. Tämä koskee kuitenkin tilausten tapauksessa ensimmäistä vuotta, tämän jälkeen osuus putoaa 15 prosenttiin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuitenkin selitti, että 84 prosenttia alustan sovelluksista ei tuota App Storelle lainkaan rahaa. Hän perusteli kovia komissioita sillä, että näin Apple pystyy näin tarjoamaan sovelluskehittäjille hyvän ja luotettavan alustan.