TorrentFreak kirjoittaa, että suuria teknologiayhtiöitä edustava CCIA-järjestö (Computer & Communications Industry Association) on kääntynyt huolineen USA:n hallituksen puoleen. Jäsenistöön kuuluvat muun muassa Amazon, Cloudflare, Facebook ja Google.

CCIA varoittaa, että muualla maailmassa tekeillä olevat ”raskaat” tekijänoikeuslait tuottavat vaikeuksia jenkkiyhtiöille, jotka joutuvat mielestään toimimaan yhä vihamielisemmässä ympäristössä.

”Vieraat valtiot ovat yhä kärkkäämmin säätämässä raskaita tekijänoikeuksiin liittyviä pykäliä, jotka on suunnattu yhdysvaltalaisia internetyhtiöitä vastaan. Nämä maat ovat tuomassa säädöksiä, jotka haittaavat amerikkalaisia verkkoalustoja ja -palveluja sekä pilvipalveluja”, CCIA kirjelmöi hallitukselle.

EU:n loppusuoralla olevan tekijänoikeuslainsäädännön lisäksi jenkkifirmoille ovat olleet suitsia panemassa myös esimerkiksi Australia ja Ukraina. Ainakin EU:n tekijänoikeusdirektiivin vahva mies Axell Voss on juuri suoraan sanonut, että kiistelty 13. artikla on tehty puolustuslinjaksi suuria amerikkalaisyhtiöitä vastaan.

CCIA:n kirjeessä manataan erityisesti tätä artiklaa, joka asettaa palveluntarjoajat vastuuseen käyttäjien julkaisemista sisällöistä.

Lähde: Tivi