Kiristyshaittaohjelmien avulla tehdyt kyberhyökkäykset yleistyvät huimaa tahtia. Haittaohjelmilla tehdyissä kiristyshyökkäyksissä kyberrikolliset salakirjoittavat dataa ja pyytävät lunnaita tyypillisesti bitcoinien muodossa tietoihin pääsyn palauttamiseksi. Koska lunnaat ovat usein alhaisempia kuin hyökkäyksen toipumiskustannukset, monet uhrit yksinkertaisesti maksavat vaaditun määrän.

Merkittäviä häiriöitä aiheuttaneita hyökkäyksiä on yritysten lisäksi tehty muun muassa kouluihin ja sairaaloihin.

Teknologia- ja tietoturva-alan organisaatiot ovat perustaneet uuden Ransomware Task Force -työryhmän kiristysten välttämiseksi, kertoo ZDNet. Työryhmässä on mukana 19 yritystä ja järjestöä, mukaan lukien Microsoft ja McAfee.

Ryhmä aloittaa toimintansa ja avaa Ransomware Task Force -sivuston tammikuussa 2021. Työtyhmä arvioi olemassa olevia teknisiä ratkaisuja, jotka tarjoavat suojaa kiristyshyökkäyksiltä, tunnistaa niissä olevia aukkoja sekä teettää aiheeseen liittyvää asiantuntijamateriaalia. Tarkoituksena on luoda kiristyshyökkäysten torjumiseen standardoitu toimintatapa, joka perustuisi toimialan yksimielisyyteen eikä esimerkiksi yksittäisten tietoturvaurakoitsijoiden neuvoihin.