Googlen, Adoben ja Michiganin yliopiston tutkijoiden kehittämä tekoäly saa syötteekseen erittäin lyhyen videopätkän, jota sen on tarkoitus jatkaa. Kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen kerta, kun perinteistä neuroverkkoa on onnistuttu hyödyntämään tällä tavalla.

Tekoälyn koulutuksessa hyödynnettiin esimerkiksi Human 3,6M -tietoaineistoa, johon on tallennettu 3,6 miljoonaa lyhyttä videoklippiä ihmisten arkipäivisistä toimista. Toinen koulutuskohde oli videoaineisto, jossa robottikäsivarsi siirteli pyyhkeitä. Kolmantena oppiaineena tekoälyllä oli auton kojelautakamerasta kuvattua materiaalia.

Loppukokeessa tekoäly sai pureskeltavakseen vain 2-5 ruutua pitkän videopätkän, jota piti jatkaa. Tutkijoiden julkaisemat tulokset ovat häkellyttäviä, tekoälyn luomuksia voisi kuvitella täysin aidoiksi kameralla kuvatuiksi pätkiksi. Tosin videoiden resoluutio on todella pieni, käytössä oli ainoastaan 64x64 ja 128x128 pikselin videomateriaalia. Esimerkkejä aiheesta voi käydä tiiraamassa tutkimuksen kotisivuilla.

Ryhmän tutkimustyö kuitenkin jatkuu, tavoitteena on luoda vielä tätäkin parempia tuloksia. Tulevaisuudessa voikin kenties kotioloissa luoda elokuvaan tai tv-sarjaan haluamansa lopun kädenkäänteessä.