YouTube-nimimerkki Funk Turkey on julkaissut kanavallaan lukuisia tribuuttikappaleita, joiden tekstiosuus on annettu tekoälyn huoleksi. Markovin ketjuna tunnettua tekniikkaa hyödyntävä ohjelmisto saa syötteekseen kaikki jonkin artistin kappaleet ja luo niiden pohjalta uusia. Uusia tekstejä on syntynyt esimerkiksi Metallicalle ja AC/DC:lle.

Nyt vuorossa on monien suomalaistenkin suosikkiyhtye Iron Maiden. Nokkelasti nimetyn ”A.I. Maiden - Power Gravy” -teoksen voi kuunnella alta.

Todellisuudessa tekoälyohjelmisto ei ymmärrä sen suuremmin syötteen tai lopputuloksen merkitystä. Paikoitellen teksti on hyvinkin uskottavaa, välillä taas lipsahdellaan täydellisen hölynpölyn puolelle. Ehkäpä kryptisimmässä kohdassa todetaan pedon lukunakin tunnetun numerosarjan 666 olevan uusi numero 2. Halutessaan lauseesta löytää varmasti syvempiä merkityksiä. Kenties hevimusiikin tekoälyanalyysistä tuleekin lopulta samankaltainen ilmiö kuin 1980-luvun vinyylilevyjen takaperinpyörittelystä, jossa albumeilta etsittiin korva tarkkana salaisia saatanallisia viestejä.

Sävellystyöstä ja soittamisesta vastaa Funk Turkeyn tuotannoissa edelleen ihminen, mutta vastaavia kokeiluja on jo tehty suhteellisen onnistuneesti myös musiikin suhteen. Kenties lähitulevaisuudessa suosikkiyhtyeeltään voi kuulla uusia kappaleita aina halutessaan nappia painamalla.