EurekAlert uutisoi uudesta prototyypistä, joka voi tulevaisuudessa pelastaa ihmishenkiä. Kyseessä on käyttäjänsä elintoimintoja seuraava liimattava lappu, joka tarkkailee potilaan vointia tekoälyn avustuksella.

Lähettimen toimintaa tutkittiin Utahin yliopiston ja Salt Lake Cityn terveydenhuoltojärjestelmän yhteistyössä. Tutkimuksessa prototyyppi kiinnitettiin yhteensä 100 sydänongelmista kärsivän potilaan rintaan. Testihenkilöiden keskimääräinen ikä oli 68 vuotta.

Laite osoittautui erittäin päteväksi työssään. Se ennusti tarpeen hoidolle 80 prosentissa tapauksista. Vaikuttavaa oli se, että palvelu pystyi antamaan diagnoosin keskimäärin 10,4 päivää ennen kuin potilas palasi sairaalaan.

Prototyyppi lähettää jatkuvasti käyttäjänsä elintoimintoja puhelimeen bluetoothin välityksellä, josta data siirtyy PhysIQ:n kehittämään alustaan. Datan pohjalta päätellään käyttäjän sydämen rytmi ja lyönnit sekä tarkastellaan hengityksen tasaisuutta, kävelyä, unta ja muita kehon tavanomaisia toimintoja.

Kaiken aikaa tekoäly tarkastelee kerättyä informaatiota, jonka pohjalta se muodostaa profiilin käyttäjän terveydentilasta.