Poliisit etsivät Massachusettsin teknillisen yliopiston tekoälytutkijaa kuulusteltavaksi Yalen yliopiston opiskelijan taposta Yhdysvaltain Connecticutissa, kirjoittaa The Register. 26-vuotias opiskelija ammuttiin viime lauantaina 6. helmikuuta New Havenin kaupungissa.

29-vuotias tutkija nähtiin tapahtumapaikan lähistöllä kävelemässä rautatiekiskojen viertä, mikä herätti poliisien epäilykset. Lyhyen kuulustelun jälkeen hänet päästettiin kuitenkin menemään. Myöhemmin kuitenkin kävi ilmi, että miehen käyttämä auto oli varastettu Massachusettsin osavaltiossa, jossa hän työskentelee huippuyliopiston tekoälytutkijana. Tämä herätti poliisin epäilykset.

Poliisi onkin käynnistänyt etsinnät ja kuvaillut tutkijaa ”aseistetuksi ja vaaralliseksi”. Häntä ei ole virallisesti nimetty epäillyksi taposta, mutta ainakin autovarkaudesta häntä voidaan syyttää. Kiinniottoon johtavista tiedoista on luvattu 5000 dollarin palkkio.

Ammuttu opiskelija meni viikkoa ennen kuolemaansa kihloihin. Hänen kihlattunsa on Yalen maisteriopiskelija, mutta suoritti kandidaattivaiheen opintonsa MIT:ssä, jossa etsitty tekoälytutkija työskentelee tietojenkäsittelyn ja tekoälyn laboratoriossa.