Venäjä haluaisi parempaa tietoa kansalaisten viestinnästä. Telegram ei ole ollut yhteystyöhaluinen, joten sen käyttöä maassa on pyritty estämään järein toimin, mutta kyseenalaisella menestyksellä.

Kiinalla taasen ovat kivenä kengässään Hongkongin pitkään jatkuneet mielenosoittajat. Niiden lopettamista on yritetty kyynelkaasulla ja mellakkakilvillä. Tehokkaampiin keinoihin siirtymisessä voisi olla tarpeen protestoijien tunnistaminen. Nämä käyttävät kuitenkin viestinnässään muun muassa etenkin suojattua Telegramia, ja viranomaiset puhisevat turhautuneisuuttaan.

Viime viikolla kuultiin kuitenkin, että Hongkongissa oli keksitty käyttää hyväksi Telegramin ominaisuutta käyttäjien tunnistamiseen. Ryhmäkeskusteluihin osallistuvien puhelinnumerot ovat oletusasetuksilla muiden osallistujien selvitettävissä ja tätä kautta myös numeroiden omistajien nimet voidaan selvittää.

Forbes kirjoittaa, että sen tietojen mukaan Telegram on muuttamassa tätä ominaisuutta. Tämä olisi palvelus hongkongilaisille mielenosoittajille, mutta karhunpalvelus sovelluksen muille 200 miljoonalle käyttäjälle: jos tietoa puhelinnumerosta ei ole, kavereiden ja sukulaisten tunnistaminen Telegramissa menee kovin vaikeaksi.

Telegram joutuu tässä tasapainoilemaan käyttömukavuuden ja yksityisyyden suojaamisen välillä, vaaka näyttää kallistuvan yksityisyyden suuntaan.