E-urheilusarjan nimeksi tulee eFutisliiga, ja se käynnistyy tiedotteen mukaan syksyllä. Jokaista liigajoukkuetta edustaa yksi e-urheilija. Pelejä kerrotaan olevan viikoittain, ja lähetysten seuraaminen onnistuu mtv-palvelusta sekä C Moresta.

"Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjojen tulevaisuutta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, vaan aina on tilaa innovoida ja kehittyä. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös pääsarjan kauden ulkopuolella”, sanoo Veikkausliigan kaupallisesta kehityksestä, kumppanuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka tiedotteessa.

”Olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Tämä kevät on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja syksyllä alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa”, toteaa Telia Finlandin esports-tiimin Niklas Segercrantz tiedotteessa.

Tarkempia yksityiskohtia tulevasta eFutisliigasta on luvassa vasta myöhemmin.