Suomalaisoperaattorit ovat kilvan kasvattaneet 5g-verkkojensa peittoa. Harva se päivä toimituksen sähköpostilaatikkoon putoaa DNA:n, Elisan tai Telian tiedote, joka kertoo 5g-verkon avautumisesta taas uudessa kaupungissa. Myös 5g-puhelinten tarjonta on parantunut samaan aikaan, ja saatavilla on jo huokeitakin malleja. Ensimmäiset 5g-puhelimet eivät kovan hintansa vuoksi ostoryntäystä aiheuttaneet.

”5g-puhelinten suuri suosio on yllättänyt meidät. Verkkopeiton nopea kasvu ja puhelinvalikoiman reipas laajeneminen ovat saaneet suomalaiset liikkeelle”, Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen sanoo tiedotteessa.

Telia kertookin, että viime viikolla niiden myynti kipusi ensimmäisen kerran yli 50 prosenttiin kaikesta puhelinmyynnistä sen kaupoissa ja verkkokaupassa. Myynnin sanotaan kasvaneen vauhdikkaasti koko syksyn.

Vuorinen arvelee kehityksen jatkuvan samanlaisena: edullisimpien 5g-puhelinten hinnat ovat pudonneet jo alle 300 euroon ja uusia malleja vyöryy markkinoille jatkuvasti. Myös kalleimmat 5g-puhelimet käyvät silti kaupaksi hyvin.

Telia laskee, että 5g-verkon piirissä on nyt lähes kaksi miljoonaa suomalaista.

”Telian verkko on noussut jo 44 paikkakunnalle, ja rakentaminen kiivaana”, sanoo Vuorinen.