CNN kertoo, että Teslan toimitusjohtaja Elon Musk haluaa pitää Teslan vuosittaisen yhtiökokouksen normaaliin tapaan eli kasvokkain, koronaviruksen muodostamasta uhasta huolimatta.

Musk on aiemmin ilmaissut toistuvansa mielipiteensä koronaviruksen torjuntakeinoista. Hän on muun muassa kutsunut toimenpiteitä fasistisiksi ja epäamerikkalaisiksi.

Musk uhkasi siirtää Teslan tehtaat pois Kaliforniasta, mikäli hän ei saisi lupaa avata niitä uudelleen.

Lopulta Musk avasi Teslan tehtaan Fremontissa huolimatta Kalifornian osavaltion terveyslautakunnan määräämistä rajoitteista, arvattavin seurauksin.

Maanantaina Tesla sanoi, että sen hallintoporras sekä johtokunta pitävät kasvokkain käytäviä tapaamisia tärkeinä, ja että ”Teslan osakkeenomistajat arvostavat henkilökohtaisia yhteyksiä ja dynamiikkoja, jotka ovat mahdollisia vain paikan päällä pidettävässä osakkeenomistajien vuositapahtumassa”.

Tesla ei kuitenkaan pidä tapahtumaa 7. heinäkuuta kuten se oli aiemmin kaavaillut vaan myöhemmin, toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana. Musk tviittasi, että yhtiö on alustavasti kaavaillut tiistaita 15. syyskuuta.

Teslan vuositapahtumaan osallistuvien määrä saattaa kivuta tuhansiin ihmisiin.