Vaikuttaa siltä, että Teslan järjestelmiin kerran syötetyt tiedot eivät poistu sieltä milloinkaan. Kaiken lisäksi omistajan käyttämiä salasanoja ja muita tietoja on ongittavissa käytöstä poistetuista ohjausyksiköistä luvattoman helposti.

Autoihin erikoistunut uutissivusto Jalopnik kirjoittaa, kuinka Twitterissä nimellä Green toimiva hakkeri ja tietoturvatutkija on löytänyt Tesla-mallien käytöstä poistetuista medianhallintayksiköistä käyttäjän salasanoja, sijaintitietoja sekä monia muita henkilökohtaisia tietoja.

Green kertoi ostaneensa eBaysta läjän Tesla Model 3:n ja Model X:n medianhallintayksikköjä sekä Model 3:n autopilottiyksikköjä. Vaikka laitteet oli resetoitu, oli niistä helposti kaivettavissa entisen omistajan yksityisiä tietoja sekä eri palveluissa käytettyjä salasanoja.

Kyseisten yksiköiden hinnat käytettyjen markkinoilla ovat pudonneet 500 dollarista nykyiseen noin 150 dollariin, mikä on saanut monet tietoturvatutkijat kiinnostumaan niistä. Niistä ei ole juuri hyötyä varaosina.

Green kaiveli yksiköitä aikansa ja onnistui onkimaan esille omistajan kodin ja työpaikan sijainnin, kaikki tallennetut wifi-salasanat, autoon yhdistettyjen puhelimien kalenterimerkinnät, puhelutiedot ja osoitekirjat sekä Netflixin ja muiden palvelujen tallennetut evästeet. Hän sai tiedot ulos myös Model X:stä peräisin olleesta yksiköstä, joka oli fyysisesti romuna.

Löydetyt Spotify-salasanat olivat .txt-muodossa kun taas Netflix- ja Gmail -salasanat oli tallennettu evästeinä. Tesla ei siis ole kryptannut dataa huolimatta siitä, että CNBC kirjoitti aiheesta jo viime vuonna. Hakkerina toimi tuolloinkin samainen Green.

Mikä erikoisinta, valmistaja ei edes anna käyttäjän pitää vanhoja osia itsellään vaihdon yhteydessä. Mikäli haluaa esimerkiksi autopilottipäivityksen yhteydessä pitää vanhan autopilottiyksikön itsellään, joutuu siitä pulittamaan 1000 dollarin maksun. Ostaja joutuu siis maksamaan osasta, jonka hän on jo kerran ostanut. Greenin tutkimuksen valossa yksityisyyden kannalta olisi järkevintä pitää vanhat osat itsellään ja tuhota ne perusteellisesti.

Tesla ei ole vastannut haastattelupyyntöihin aiheen tiimoilta.