Sähköautovalmistaja Tesla on viime viikolla alentanut Model S Long Rangen hintaa. Alaa seuraavat analyytikot sanovat uutistoimisto Reutersin mukaan, että yksi tärkeimmistä syistä hintamuutokseen on Lucid Motorsin tulossa oleva Air-luksussedan.

Lucid Motors avasi Airin perusmallin tilauskirjat sekä kertoi sen hinnoittelusta Yhdysvalloissa keskiviikkona. Lucid Airin hinta alkaa 69 900 dollarista (hiukan alle 60 000 euroa) Yhdysvalloissa tarjottavan 7 500 dollarin verohyvityksen jälkeen.

Tesla pudotti Model S Long Rangen hinnan saman tien torstaina 69 420 dollariin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lucid Airia voi tilata nyt myös Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Lucid Motorsin Suomen-viestinnästä kerrotaan, että tännekin autoja on jo varattu, vaikka meikäläisiä hintoja ei ole julkistettu eikä maahantuontiorganisaatiota vielä ole.

Lucid Airin perusmallin toimintamatkaksi kerrotaan 653 kilometriä yhdellä latauksella ja tehoksi 480 hevosvoimaa. Kantama ei ole virallinen, vaikkakin mittauksen sanotaan noudattavan Yhdysvalloissa käytettävää EPA-standardia. EPA-mittaustapaa pidetään Euroopassa käytettävää WLTP:tä tiukempana.

Yhdysvalloissa asiakkaille luvataan kolmen vuoden ilmaiset lataukset Electrify American -asemilla.

Auto on yksimoottorinen. Toinen vaihtoehto on kaksimoottorinen malli nelivedolla. Lucid Motorsin mukaan voimansiirron viemää tilaa on pienennetty merkittävästi, ja sisällä on avaraa kuin suuressa sedanissa, vaikka ulkomitoiltaan auto on keskiluokkaa.

Etutavaratilaa valmistaja kehuu suuremmaksi kuin muissa sedanmallisissa sähköautoissa. Vertailukohtana ovat mitä ilmeisemmin Teslojen tavaratilat.

Ohjaamossa on 34-tuumainen, kaareva, ”kelluva” näyttö. Vegaanejakin on ajateltu: sisätilojen sisustuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.

Lucid Air -perusmallin tuotanto alkaa ensi vuonna Arizonassa.