Sähköautovalmistaja Tesla raportoi selvästi odotuksia vahvemmasta toisen vuosineljänneksen tuloksesta viime viikolla.

Kyseessä oli neljäs peräkkäinen voitollinen vuosineljännes Teslalle.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tesla voi pääs

tä nyt S&P 500 -indeksiin. Indeksiin kuuluu 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaista yritystä.

S&P 500 -listauksen edellytyksenä on, että neljän viime kvartaalin tulos täytyy yhdistettynä olla voitollinen ja myös viime neljänneksen tulee olla voitollinen.

Autovalmistajan kertaluonteisista kuluista puhdistettu osakekohtainen tulos oli 2,18 dollaria, kun analyytikot odottivat CNBC:n mukaan keskimäärin 0,03 dollarin tulosta.

Yhtiön liikevaihto oli 6,04 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat keskimäärin 5,37 miljardin dollarin liikevaihtoa. Siihen sisältyy 428 miljoonaa dollaria lakisääteisiä hyvityksiä, mikä on huomattavasti enemmän kuin Teslan vertailukauden 111 miljoonan dollarin hyvitykset.

Tesla kasvatti jo vuoden ensimmäisenä neljänneksenä liikevaihtonsa 5,99 miljardiin dollariin vuodentakaisesta 4,5 miljardista dollarista. Yhtiö teki voittoa 0,09 dollaria osakkeelta, mikä yllätti 0,28 dollarin osakekohtaista tappiota odottaneet analyytikot.

Lisäksi Tesla yllätti sijoittajat kertomalla toimittaneensa huhti-kesäkuussa autoja selvästi odotuksia enemmän. Tesla toimitti noin 90 650 ajoneuvoa, kun ennuste oli CNBC:n mukaan 72 000 ajoneuvoa. Yhtiö pitää edelleen kiinni tälle vuodelle luvatusta 500 000 auton toimitustavoitteesta koronaviruspandemiasta huolimatta.

Useat analyytikot ovat nostaneet Teslaa koskevia suosituksiaan sen jälkeen, kun Tesla kertoi toimitusmääristään. Tesla nousi aiemmin tässä kuussa maailman arvokkaimmaksi autovalmistajaksi ohi Toyotan.

Yhtiön osake on noussut alkuvuodesta 281 prosenttia, kun S&P 500 -indeksi on noussut samana aikana 1,4 prosenttia. Kuukauden aikana yhtiön osake on noussut 59 prosenttia.