Mikrobitti testasi hiljattain emolevyt, lue koko testi.

**

Suoritin kiinni. Lämpötahna suorittimelle. Vesijäähdyttimen blokki paikalleen. Vesijäähdyttimen johdot emolevyn tuuletinliittimiin. Virtalähteen johdot kiinni emolevyyn. Ram-muistit paikoilleen. M.2-ssd paikoilleen. Näytönohjain paikoilleen. Näppäimistön, hiiren, näytön ja verkon johdot kiinni liittimiin.

Käynnistys.

Uefi-ohjelmiston päivitys uusimpaan versioon. Ajureiden asennus. Cinebench-ajo lämmönseurannan kanssa jäähdytyksen toiminnan varmistamiseksi. Testiohjelmat ja -pelit pyörimään loppupäiväksi.

Seuraavana aamuna sama uusiksi.

Komponenttivertailujen tekeminen on usein melko puuduttavaa hommaa, ja emolevyvertailua tehdessä katse tuppaa erityisen usein harhautumaan ulkona ohitse kuluvaan kauniiseen kesäpäivään.

Testiä leimaa se, että emolevy on pc-komponenteista työläin vaihdettava, kenties koteloa lukuun ottamatta. Ja myös se, että suorituskykytestien tulosten vaihtelu on lähes poikkeuksetta äärimmäisen pientä.

Vaikka emojen testaaminen on työlästä ja tylsää, teemme sen silti, sillä testitulokset ovat yhtä kaikki arvokkaita – myös silloin, kun ne kertovat, että eroja ei ole.

Tällä kertaa Intel-emolevyistä myös paljastui tavallista hieman suurempia eroja, joten aurinkoisia päiviä ei sikälikään tullut haaskattua sisätiloissa turhaan.