Oraclen VirtualBox-virtualisointisovellus on saamassa oivaa vetoapua Linux-ytimeltä, sillä osa sovelluksen käyttämistä asiakaslisäosista on tarkoitus leipoa suoraan kerneliin.

Virtuaalikone on erinomainen tapa tutustua esimerkiksi erilaisiin Linux-jakeluihin ilman niiden asentamista omalle tietokoneelle. Lisää virtuaalikoneista voit lukea tästä jutusta.

VirtualBoxin kautta ajetut Linux-jakeluversiot ovat kuitenkin usein hitaita ja osa ominaisuuksista, kuten esimerkiksi kansioiden jakaminen, ei toimi suoraan.

Ongelma on ratkaistavissa asentamalla Oraclen tarjoamat asiakaslisäosat, mutta ne on ladattava erikseen. Lisäksi asiakaslisäosien asennus vaatii hieman teknistä osaamista, vaikka prosessi onkin pyritty hiomaan mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Vastaisuudessa ainakin osa asiakaslisäosien tuomista ominaisuuksista, kuten usb-tuesta, ujutetaan suoraan Linux-ytimeen. Lisäosat julkaistaan vapaalla gpl-lisenssillä ja ne sisältyvät Linux-ytimen hakemistopuuhun.

Ensimmäisiä hedelmiä on noukittavissa Linux 4.16:n myötä myöhemmin tänä vuonna. Tällä hetkellä tuorein Linux-ytimen versio on 4.14. Linux 4.15 julkaistaan todennäköisesti ensi sunnuntaina.