Etsitkö katseltavaa? Kotikaranteeni on ajanut ihmiset sohvanpohjalle, ja lohtua haetaan suoratoistopalveluista.

Kuukausimaksulla toimivia elokuvien ja tv-sarjojen striimauspalveluita on totuttu arvioimaan niiden sisällön perusteella. Meitä Mikrobitissä kuitenkin kiinnostavat myös niiden tekniset ansiot.

Mikrobitti tutki juttusarjassaan käytännössä kaikki Suomessa saatavilla olevista elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalveluista.

Kaikkein ilmeisimpien valintojen, kuten Netflixin, HBO:n tai Yle Areenan lisäksi olemme kokeilleet myös hieman eksoottisempia ja pimentoon jääneitä palveluita.

Amazonin suoratoistopalvelu Prime Videon on saanut tilattua suhteellisen pienellä rahalla. Kuuden kuukauden tutustumisjakson jakson aikaan kuukausimaksu on vain kolme euroa ja sen jälkeen kuusi euroa kuukaudessa. Se on vähemmän kuin useimmilla kilpailijoilla.

Erityisen suuri hintaero on Netflixiin. Halvimpaan, 8 euroa kuukaudessa maksavaan tilaukseen ei ole suurta eroa, mutta sillä saa Netflixissä vain perustarkkuuden ja toiston yhdellä laitteella. Teräväpiirrosta ja toistosta kahdella laitteella pitää maksaa 12 euroa kuussa, 4k-tarkkuudesta ja hdr-väreistä 16 euroa. Prime Videolla on vain yksi tilaus, joka on kaikille sama ja siihen kuuluu kaikki herkut.

Harmillisen monessa palvelussa tekninen laatu on huono. On esimerkiksi äärimmäisen turhauttavaa, kuinka hienoista sarjoistaan tunnettu HBO Nordic tärvelee omat sarjansa luokattoman huonolla teknisellä toteutuksella.

Samaten esimerkiksi Ruutu+ on kuvanlaadultaan paha pettymys. Kuva on nimellisesti vain hd-tarkkuutta eikä full hd, kuten käytännössä kaikilla kilpailijoilla. Isolla televisiolla kuva pikselöityy helposti ja ääriviivoissa on selkeää sahalaitaisuutta.

Muokattu 31.3. klo 14:24 - Otsikkoa tarkennettu.