Näytönohjainmarkkinoilla riittää pelaajalle valinnanvaraa. Kovimmat harrastajat katselee lippulaivatason ohjaimia, mutta budjettiluokallakin voi pärjätä. Ainakin, mikäli ei vaadi peleiltä kauneimpia efektejä ja korkeimpia resoluutioita.

Perus-4060:n lisäksi markkinoille on jo hieman aiemmin tupsahtanut GeForce RTX 4060 Ti, jossa on suurempi grafiikkapiiri. 4060-ohjaimia yhdistää kapea 128 bitin muistiväylä ja gddr6-muistityyppi, jota 4060:ssa on aina nykymittapuulla niukahkot kahdeksan gigatavua. Tästä Mikrobitti ottaa kuitenkin tyypit vasta myöhemmin.

LUE MYÖS:

Testiin ensimmäisenä ehtinyt Gigabyten RTX 4060 -kortti ei tarjoa yllätyksiä. Kolmen tuulettimen jäähdytyksestä huolimatta kortti on kohtuullisen kokoinen, ja pienen sähkönkulutuksen ansiosta yksi kahdeksan pinnin virtaliitin riittää hyvin.

Noin 300-400 euron hintahaarukassa liikkuva RTX 4060 on ilman muuta omimmillaan 1080p-tarkkuudella. Lukuisat pelaajat käyttävät edelleen 1080p-tarkkuudella ja 60 hertsin virkistystaajuudella toimivaa paneelia, jolla tehokkaampien korttien tehot menevät täysin hukkaan.

Lue näytönohjaimen koko testi täältä.