Mikrobitti testasi joukon valvontakameroita, jotka voi asettaa vaikka kesämökkiä vartioimaan.

Vertailussa olivat mukana Arlo Essential Spotlight, Reolink RLC-810A PoE, Reolink RLC-820A PoE, TP-Link Tapo C310 sekä TP-Link Tapo C200. Selvisi, että tallenteet on mahdollista arkistoida useammalla keinolla.

Jos ei halua luottaa vain pilveen, voi joillekin valvontakameroille hankkia erillisen tallennuslaitteen. Testin Reolinkin poe-kameroille on saatavilla nvr-tallennin (network video recorder). Vertailun ohessa testattuun malliin voi Reolinkin kamerat liittää ethernet-kaapelilla tai langattomasti saman lähiverkon kautta. Myös muilta valmistajilta voi hankkia tallentimia, mutta yhteensopivuus ja toimivuus kannattaa varmistaa.

Vaihtoehtoisesti useissa valvontakameroissa on muistikorttipaikka, jolle voi tallentaa videoita. Sovelluksista voi säätää kameran taltioimaan esimerkiksi 30 sekunnin ajan videota, kun liikettä on havaittu. Tallennuksen voi säätää joissain tapauksissa jatkuvaksi tai esimerkiksi yöajaksi.

Tallenteita voi katsella suoraan sovelluksesta. Jos tallenninta tai muistikorttia ei laitteissa ole, voi käyttäjä aloittaa tallennuksen sovelluksesta, jolloin video taltioituu puhelimelle tai tietokoneelle.

Reolinkin kameroilla tallennukseen voi hyödyntää myös pc:tä tai nasia.

Vertailun Arlo poikkeaa TP-Linkistä ja Reolinkistä sekä monista muista valvontakameravalmistajista luottamalla pelkästään pilveen, josta videoiden lataaminen kuitenkin maksaa pari euroa kuukaudessa.

Tapoja on siis useita, ja ne kannattaa huomioida valvontakamerajärjestelmää hankkiessa.