LUE TUOREIN 4G/5G-REITITTIMIEN VERTAILU:

Tarvitsetko nopean nettiyhteyden liikkuvaan työhön, matkalle tai mökille? Vai satutko asumaan niin syrjässä, että muut nettiyhteydet eivät ole mahdollisia?

Kannettava, mukana kulkeva 4g-reititin on monessa kohtaa toimiva ratkaisu.

Mikrobitti on testannut useita erilaisia reitittimiä: työhön sopivia kohtuuhintaisia 4g-reitittimiä, mökkikäyttöön sopivia alle 200 euron edullisia 4g-reitittimiä sekä hieman kalliimpia, myös työpöydälle sopivia 4g-reitittimiä.

Mobiiliverkkoreitittimet ovat viime vuosina kehittyneet huomattavasti: vuosikausia vaivannut yhteyksien katkeilu ei ole nykyään juurikaan ongelma, ja monien laitteiden toiminta tuntuu kypsältä ja viimeistellyltä.

Moni epäilee 4g-reitittimien tarpeellisuutta, sillä netin jakaminen älypuhelimesta onnistuu helposti muutamassa sekunnissa. Puhelimen jaettuun yhteyteen verrattuna 4g-reitittimen tarjoama yhteys on kuitenkin luotettavampi ja automaattisempi, koska reititin ei katko yhteyksiä akkua säästääkseen.

Netin jakaminen voi syödä puhelimen akun salakavalasti tyhjäksi, mikäli sitä ei pidetä jatkuvasti latauksessa. Puhelimeen ei myöskään voi liittää langallisia ethernet-laitteita, kun taas osassa mobiilireitittimistä se onnistuu.