Niin sanottuja piraattiestoja on yleensä pystytetty operaattoreiden myötävaikutuksella. Se ei ole ainoa tapa estää liikennettä. Etenkin useat sisällöntuottajat käyttävät aineistojen jakamiseen cdn-palveluita (content delivery network tai content distribution network), joista Cloudflare on varmasti yksi tunnetuimmista.

Torrentfreak kirjoittaa, että piraattipalveluihin pyrkivät saksalaiset ovat viime päivinä saaneet ruudulleen äärimmäisen harvinaisen Error 451 -virhekoodin. Koodi tarkoittaa sitä, että pääsy haluttuun osoitteeseen on estetty lakiteknisistä syistä.

Cloudflare jakelee pääasiassa laillisia sisältöjä, mutta monet piraattipalvelutkin ovat turvautuneet siihen. Firma on halunnut esiintyä pelkästään neutraalina sisältöjen välittäjänä – se ei siis halua ottaa kantaa siihen, mitä asiakkaat maailmalle levittävät. Nyt se on joutunut taipumaan estovaatimusten edessä.

Muun muassa Pirate Bayn on kerrottu käyttävän Cloudflaren palveluita. Tällä kertaa estotoimien kohteeksi on joutunut saksalaiskäyttäjille suunnattu piraattimusiikkipalvelu DDL-music, jonka käyttämiin ip-osoitteisiin pyrkijät saavat eteensä 451-koodin.

Sanotaan, että koodinumero viittaa Ray Bradburyn dystopiaklassikkoon Fahrenheit 451. Teoksen nimi puolestaan tulee lämpötilasta, jossa paperi syttyy palamaan – kirjojen polttamisesta ajatuskontrollin keinona on kyse.