Reilut 10 vuotta sitten esitelty Google Glass oli varsin futuristinen tuote: pienellä lisänäytöllä varustetut älylasit.

Lasit floppasivat kuluttajapuolella nopeasti, mutta vuosien varrella Google piti lasit elossa yrityspuolella. Nyt kuitenkin 9to5Google kertoo, että Google Glassin viimeinen malli, Glass Enterprise Edition 2, on tulossa tiensä päähän.

Lisätyn todellisuuden laseja myytiin esimerkiksi teollisuuden käyttöön. Toinen sukupolvi yrityksille suunnatuista laseista esiteltiin vuonna 2019.

Googlen verkkosivujen mukaan lasien myynti on päättynyt 15. maaliskuuta. Tuen kerrotaan jatkuvan syyskuulle asti. Yhtiö kuitenkin kertoo, että mitään ohjelmistopäivityksiä ei enää ole suunnitelmissa, eli ”tuki” tarkoittaa tässä tapauksessa vain mahdollisia korvaavia laitteita nykyisille asiakkaille.

Lasit toki jatkavat toimintaansa entiseen tapaan, ja sovelluskehittäjät voivat omia sovelluksiaan edelleen päivittää normaalisti. Googlen oman Meet on Glass -sovelluksen luvataan kuitenkin toimivan vain 15. syyskuuta asti.

Google on jälleen tekemässä nopeita liikkeitä omien tuotteidensa kanssa. Vasta viime marraskuussa se nimittäin julkaisi uuden sovelluksen, joka mahdollisti Google Glass -lasien yhdistämisen Google Pixel -puhelimien kanssa.

Vaikka Google Glass alkaa siis pian olla kuollut ja kuopattu, ei lisätty todellisuus suinkaan ole mihinkään katoamassa. Googlen kerrotaan kuitenkin jatkavan työskentelyä Android-pohjaisten lisätyn todellisuuden laitteiden kanssa.