Nykyään uTorrent-ohjelmiston omistaa BitTorrent Inc., mutta maailman suosituimman torrent-sovelluksen on omistanut hetken aikaa myös musiikin suoratoistopalveluiden pioneeri, ruotsalainen Spotify.

UTorrentin kehitti vuonna 2005 ruotsalainen Ludvig Strigeus. Niihin aikoihin BitTorrent-protokolla oli vielä lapsenkengissään, ja useimpia protokollaa hyödyntäviä ohjelmistoja pidettiin raskaina mammutteina.

UTorrent tarjosi kuitenkin tärkeimmät ominaisuudet kompaktiin kokoon pakattuna, mikä teki siitä myöhemmin maailman ylivoimaisesti suosituimman torrent-ohjelmiston.

Strigeusin lahjakkuus ei jäänyt huomaamatta myöskään Spotifylta, joka vuoteen 2014 asti hyödynsi palvelussaan p2p-vertaisverkkoa.

Vuonna 2006 uTorrent siirtyi sen nykyisen omistajan, BitTorrent Incin haltuun, mutta vain joitain kuukausia aiemmin uTorrentin oikeudet oli ehtinyt hankkia Spotify.

”Spotify osti uTorrentin, mutta todellisuudessa halusimme Strigeusin”, palvelun entinen teknologiajohtaja Andreas Ehn kertoo Breakit-julkaisulle.

Kyseessä oli Spotifyn kannalta hyvä kauppa: Strigeus jäi taloon, ja uTorrentin oikeuksien myynnistä kertyi yhtiölle riittävästi rahaa, jolla palvelun jatkokehitys voitiin turvata, TorrentFreak kirjoittaa.