Vuonna 1997 Randolph pohdiskeli työmatkoillaan kollegansa kanssa millaiseen bisnekseen kannattaisi lähteä. Ennen elokuvapalveluun sitoutumista listalla olivat esimerkiksi personoidut surffilaudat, erikoiset koiranruoat ja jopa postitse toimitettava shampoo. Kirjasta kertoi The Guardian.

Videovuokraamot ja etenkin niiden karmivat myöhästymismaksut saivat kuitenkin kaverukset pohtimaan miten elokuvien katselemiseen liittyvää bisnestä voisi parantaa.

Idea meinasi tosin kuolla jo heti syntyessään. Alkujaan Netflixin bisnesideana oli lähettää elokuvia postitse - ja vhs-nauhojen postikulut olisivat nousseet liian korkeiksi. Samaan aikaan alkoivat kuitenkin yleistyä huomattavasti kevyemmät dvd-levyt, ja näin Netflix sai alkunsa.

Kiinnostavasta yhtiöstä yritettiin tehdä kauppaa jo heti alkuvaiheessa. Vuonna 1998 Jeff Bezosin Amazon halusi ostaa Netflixin - mutta perustajat eivät myyneet.

Amerikkalainen Blockbuster-videovuokraamoketju oli myös kiinnostunut, ja sillä kertaa kaupat olisivat syntyneet, jos vain hinnasta oltaisiin päästy sopuun. Blockbusterin toimitusjohtaja oli Randolphin mukaan revetä nauruun, kun he kertoivat kauppahinnaksi 50 miljoonaa dollaria.

Randolph kertoo kyseessä olleen niin äärimmäisen nöyryytyksen, ettei vaihtoehdoksi jäänyt kuin päihittää Blockbuster totaalisesti. Hankalan alun jälkeen Netflixin tähti lähtikin huimaan nousuun - ja samaan aikaan Blockbusterin rajuun laskuun. Tällä hetkellä Blockbuster-vuokraamoita on Yhdysvalloissa jäljellä yksi. Parhaimmillaan niitä oli 9000.