Päivitys 25.1.2016 10:25. Jos et pääse kirjautumaan uuteen sähköpostipalveluun (MBnet Kamu), niin varmista, että käytät täsmälleen samoja tietoja, jotka Mikrobitin osoitelipukkeessasi ovat. Tilaus on voitu tehdä esimerkiksi useammalla etunimellä kuten ”Matti Sakari Mäkinen” tai sitten katuosoitteesta käytetty lyhennettyä versiota kuten ”Kirkkok”.

Hyvät MBinternetin sähköposti– ja kotisivupalvelun käyttäjät. Tiedän, että palvelu on toiminut jo kauan huonosti, ja viime aikoina ongelmia on ollut tavallista enemmän.

Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.

Emme ole tyytyväisiä nykyiseen palvelun tasoon. Aloitimme välittömästi MB:n hankinnan jälkeen siirtoprojektin. Sähköposti- ja kotisivupalvelu siirtyy uudelle palveluntarjoajalle. Siinä vaiheessa muun muassa lähetys- ja vastaanotto-ongelmat sekä mahdolliset sähköpostien blacklistaukset ovat taakse jäänyttä elämää.

Parempaa on luvassa, mutta paremman odotus on venähtänyt turhan paljon luvattua pidemmäksi. Siirtoprojektin parissa työskentelee jatkuvasti ihmisiä hiki hatussa. Tulokset eivät vain valitettavasti tule näkyviin ennen siirron toteutumista. Siihen asti tarjoamme nykyistä palvelua.

Pyrimme korjaamaan nykypalvelussa raportoidut ongelmat mahdollisimman nopeasti. Kaikki viestit luetaan ja niihin reagoidaan, ette missään tapauksessa jää yksin ongelmienne kanssa.

Lupasin alkusyksystä, että sähköposti saadaan kuntoon tämän vuoden aikana. Nyt tilanne näyttää siltä, että siirto uuteen palveluun menee ensi vuoden puolelle. Tämänhetkisen käsitykseni mukaan ei kuitenkaan kovin pitkälle ensi vuoteen.

Palvelun siirto vanhalta alustalta uudelle on osoittautunut odotettua mutkikkaammaksi, mutta se etenee koko ajan. Vauhti ei vain ole ollut riittävän nopeaa. Viime viikon palvelun hidastelut johtuivat ainakin osin siitä, että kopioimme vanhoja posteja järjestelmästä siirtoa varten.

Anteeksi heikosta palvelusta. Tässä tapauksessa hyvää kannattaa odottaa. Vielä jonkin aikaa.

Mikko Torikka päätoimittaja

Päivitys 11.12.2015:Kysymyksiä ja vastauksia MBinternetin sähköpostista ja kotisivuista.