Pc-markkinat ovat toipuneet vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana valmistajilla oli tarjonnan kanssa ongelmia, vaikka kysyntä olikin kasvanut suuresti kertoo analytiikkayhtiö Canalys tiedotteessa.

Pöytäkoneita, kannettavia ja työasemia myytiin yhteensä 72,9 miljoonaa, eli 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Nousu korjaa ensimmäisen neljänneksen laskun, sillä vuoden ensimmäisen puoliskon myynnit ovat prosentin korkeammat viime vuoteen verrattuna.

Nousussa suuressa roolissa ovat olleet kannettavat tietokoneet, joita etätöihin siirtyneille on myyty paljon. Kannettavien ja kannettavien työasemien myynti kasvoi 24 prosenttia, kun taas pöytäkoneiden ja pöytäkonetyöasemien myynti putosi 26 prosentilla.

Ensimmäisen neljänneksen heikon esityksen jälkeen HP tuli vauhdilla takaisin ja syrjäytti Lenovon ykkössijalta. Yhtiö myi 18,1 miljoonaa tietokonetta toisella neljänneksellä. Lenovo jäi kakkoseksi 17,4 miljoonalla ja 7 prosentin kasvulla. Kolmantena tuli Dell ja neljättä ja viidettä paikkaa pitävät Apple ja Acer.