Assassin’s Creed -peleissä salamurhakeikoilla seikkaillaan monissa historiallisissa paikoissa, The Next Web kirjoittaa. Assassin’s Creed Orgins -pelissä oli myös erillinen tila, jossa voi vain tutkailla paikkoja ja ihastella historiallista arkkitehtuuria ja sen yksityiskohtia.

Ja Assassin’s Creed: Unity esitteli hyvin tarkasti vallankumouksen ajan eli 1700-luvun lopun Pariisia. Salamurhaajahahmo kiipeili ja harrasti parkour-tyylistä ketteryyttä Notre Damenkin torneissa ja seinillä.

Vuonna 2014 julkaistun AC Unityn graafikkotiimiin kuuluva Caroline Miousse mallinsi kirkkoa kaksi vuotta peliä varten. Hän vastasi 80-prosenttisesti siitä, miltä Notre Dame näytti pelissä, The Verge uutisoi. Miousse teki yhteistyötä monien historioitsijoiden kanssa pelin yksityiskohtia hioessaan.

Nyt tuhoutunut Notre Damen kartiomainen keskitorni ei ollut valmistunut vielä pelin tapahtuma-aikaan. Se lisättiin peliin silti, koska pelaajat olisivat odottaneet näkevänsä maailmankuulun turistikohteen totutussa muodossaan.

Muitakin hyviä lähteitä entisöintiurakalle onneksi on. Vuodesta 2010 alkaen taidehistorioitsija Andrew Tallon teki kirkossa kattavat lasermittaukset. Valitettavasti hän kuoli marraskuussa 2018 syöpään.