Tietoturvayhtiö Avast on hankkinut muun muassa CCleaner-ohjelmistosta tunnetun Piriformin. Kauppahintaa ei julkistettu.

Viime vuonna tietoturvayhtiö AVG:n nielaissut Avast on jatkanut yritysostojaan. Muun muassa tietokoneen sisuskalut paljastavasta Speccystä ja CCleanerista tunnettu Piriform siirtyy yrityskaupassa Avastin siipien suojaan.

Piriformin CCleaner on maineikas puhdistusohjelma, joka lupaa muun muassa poistaa tarpeettomat merkinnät Windowsin rekisteristä.

Avastilta luvataan, että Piriform pidetään erillään yhtiön muusta portfoliosta, ja CCleanerin ja muiden yhtiön tuotteiden käyttäjät voivat edelleen luottaa siihen, ettei heitä jätetä oman onnensa nojaan, GHacks kirjoittaa.

Avastin tarjoamien lukujen mukaan CCleanerilla on 130 miljoonaa käyttäjää, joista 15 miljoonaa on Android-käyttäjiä. Aiemmin Piriform keskittyi vain Windows-sovelluksiin, mutta on sittemmin laajentanut toimenkuvaansa kattamaan myös macOS- ja Android-versiot.

Toistaiseksi on epäselvää, mitkä Avastin lopulliset suunnitelmat Piriformin suhteen ovat. Yhtiö kuitenkin vihjaa potentiaalisista synergiaeduista, joten nähtäväksi jää, miten Avast aikoo ostostaan myöhemmin hyödyntää.