Tietoturvayhtiö Avast on julkaissut Chromium-selaimeen pohjautuvan Avast Secure Browserin Windowsille. Android- ja iOS-mobiiliversiot ovat luvassa myöhemmin tänä vuonna.

Avast Secure Browser lupaa turvata käyttäjänsä yksityisyyttä ja suojella tätä internetin vaaroilta. Selaimen kehitystyön pohjana on käytetty Avastin tekemää selvitystä, jonka tuloksia asiasta kirjoittanut Betanews pitää mielenkiintoisina.

Avastin selvityksestä kävi ilmi, että ihmisillä on runsaasti harhaluuloja siitä, miten yksityisyyttään voi parhaiten suojella netissä. Selvityksen mukaan jopa 69 prosenttia brittikäyttäjistä olettaa selaimen yksityisen selaustilan tekevän heistä anonyymeja ja peittävän näkyvistä heidän selaustottumuksensa.

81 prosenttia puolestaan uskoo selaimen huomauttavan heitä potentiaalisista tietoturvariskeistä, kuten turvattomista verkkosivuista tai pahantahtoisista lisäosista ja salaa tapahtuvasta valuutanlouhinnasta.

Avast on rakentanut Chromium-pohjaisen selaimensa näiden periaatteiden ympärille. Selaimen luvataan suojelevan käyttäjäänsä verkon vaaroilta ja seurannalta, minkä lisäksi siihen on rakennettu sisään tietosuojaa parantavia toiminnallisuuksia, kuten näkymätön käyttötila sekä vpn-integrointi.

Avastin mainospuheissa selain olisi myös 400 prosenttia nopeampi kuin kilpailijat, joskaan selvää näyttöä väitteidensä tueksi yhtiö ei tarjoa. Avast Secure Browserin voi ladata ilmaiseksi Windowsille täältä.